Vaccinaties

Waarom vaccineren?

In de herfst- en wintermaanden verwachten we dit jaar naast griep ook veel COVID besmettingen. Een vaccin zorgt ervoor dat jouw lichaam afweerstoffen tegen deze virussen maakt. Krijg je de ziekte toch, dan genees je sneller en treden er minder verwikkelingen op.

Welk vaccin laat ik plaatsen?

Omdat we op verschillende momenten de piek van deze infecties verwachten, vaccineren we ook op aparte tijdstippen. Wil je beide vaccins? Maak dan twee afspraken op de juiste vaccinatiemomenten.

1. COVID-vaccinatie

Aanbevolen vanaf 65 jaar of op jongere leeftijd bij risicopatiënten. Dit vaccin kan je niet zelf halen bij de apotheek. Ze worden door ons besteld en liggen hier voor je klaar op het afgesproken moment.

Een afspraak maken kan op:

  • Donderdag 5/10 tussen 16u-18u
  • Dinsdag 10/10 tussen 10u-12u

2. Griepvaccinatie

Aanbevolen vanaf 50 jaar of op jongere leeftijd bij risicopatiënten. Het griepvaccin haal je zelf bij de apotheek om thuis in de koelkast bewaren. Neem het mee naar je vaccinatie afspraak. Vanaf 50 jaar kan je dit zonder voorschrift halen bij de apotheek. Ben je jonger dan 50 jaar? Vraag dan je voorschrift aan op onze website.

Een afspraak maken kan op:

  • Donderdag 9/11 tussen 16u-18u
  • Donderdag 16/11 tussen 14u-16u
  • Maandag 20/11 tussen 16u-18u
  • Kom niet te vroeg of te laat
  • Draag kledij waarbij je gemakkelijk de bovenarm bloot kan maken, geen overhemd!

Heb je in deze periode een afspraak in onze praktijk? Je kan het griepvaccin dan tjdens je consultatie laten plaatsen. Het COVID-vaccin kan daarentegen NIET gegeven worden buiten de vaccinatiemomenten.

Kan je niet op één van onze vaccinatiemomenten? Apothekers helpen dit jaar mee om iedereen gevaccineerd te krijgen. Neem contact op met je apotheker om hiervoor een afspraak in te plannen die wel past in je agenda.