Herhaalvoorschriften

Zonder tegenbericht zetten we je medicijnen binnen de twee werkdagen klaar op je ID-kaart. Door deze nadien te laten uitlezen bij een apotheek naar keuze, kan de apotheker nakijken wat werd voorgeschreven. Er komt dus geen papieren voorschrift meer aan te pas.

Wil je graag een overzicht van de voorgeschreven medicatie? Activeer je patiëntenportaal via https://helena.care/

Wat zijn herhaalvoorschriften?

Herhaalvoorschriften zijn voorschriften waarvoor het medisch niet noodzakelijk is om bij je arts langs te gaan. Bespreek samen met je huisarts wanneer wel of geen fysiek contact nodig is.

Welke medicatie kan ik via deze weg aanvragen?

Medicatie Voorwaarde
Bloeddrukmedicatie De bloeddruk is gekend en staat goed, meting gebeurt door middel van bloeddrukmeting thuis of bij onze verpleegkundige.
Bloedverdunners De stollingswaarde in het bloed is gekend, jouw bloedwaarden worden gecontroleerd op de afgesproken tijdstippen.
Suikermedicatie Er is een regelmatige opvolging van de suiker in het bloed.
Allergiemedicatie Indien het een gekend probleem is, dat goed onder controle is, is een afspraak niet nodig.
Anticonceptie Indien er vragen zijn over de pil, of indien je wenst over te schakelen naar aan ander anticonceptiemiddel, maak dan een afspraak om dit verder te bespreken. Vanaf de leeftijd van 25 jaar, is het belangrijk om driejaarlijks een uitstrijkje te laten nemen. Hiervoor kan je ook bij ons terecht.
Antidepressiva Bij het gebruik van antidepressiva vinden we het belangrijk dat je goed opgevolgd wordt. We raden af om op eigen houtje medicatie te stoppen. Dit bespreek je met je huisarts.
Slaapmedicatie Slaapmedicatie lost een slaapprobleem nooit op.  We raden daarom aan om dit probleem met de huisarts te bespreken. Samen maken we een plan op in verband met de herhaalvoorschriften.
Astma Jouw astma is onder controle. Dit is niet het geval indien je meer dan 2 keer per week moet bijpuffen met een noodpuffer. Maak dan een afspraak bij de huisarts.
Chronische bronchitis Jouw chronische bronchitis is onder controle. Maak een afspraak bij de huisarts indien: • De klachten steeds erger worden. • De medicijnen onvoldoende helpen. • De medicijnen vaker nodig zijn dan is voorgeschreven. • De klachten erger worden bij ziekte of koorts. • Eten niet goed lukt. • Je merkt dat je vermagerd. • Je hulp nodig hebt bij het stoppen met roken. Met ondersteuning lukt het vaak beter de adviezen op te volgen.
Schildkliermedicatie Je laat jaarlijks jouw bloed controleren om te kijken of de medicatie voor de schildklier nog voldoende is.
Cholesterolmedicatie Je laat jaarlijks jouw bloed controleren om te kijken of de medicatie voor de cholesterol nog voldoende is.
Maagmedicatie Het is mogelijks interessant om na te gaan of we deze kunnen afbouwen. Meer informatie over afbouwen van maagmedicatie vind je hier. Plots stoppen met de medicatie is geen goed idee.

Vraag hier je herhaalvoorschrift voor chronische medicatie aan.

Vul het aanvraagformulier duidelijk en volledig in.  Tijdens het griepseizoen kan je via onderstaand formulier ook het voorschrift voor je griepvaccin aanvragen (enkel indien je jonger bent dan 50 jaar)

1. Persoonsgegevens

2. Voorschriften

Voorschrift verwijderen