Onze werking

  Add a header to begin generating the table of contents

  Spreekuren & afspraken

  Wij werken enkel op afspraak. Geef je klachten duidelijk vooraf aan, zo kunnen we voldoende tijd voor je inplannen. Indien je meerdere vragen hebt of met meerdere personen komt maak je een dubbele afspraak. Zo is er voldoende ruimte om jouw vraag zorgvuldig te behandelen.

  Let op: Vergeet niet je identiteitskaart (of ISI-plus kaart voor de kinderen) mee te brengen.

  Mocht je verhinderd zijn, vragen wij om je afspraak tijdig af te zeggen, zodat we deze plaats kunnen reserveren voor andere patiënten.

  Een afspraak maken kan tijdelijk enkel telefonisch. Bel hiervoor naar het nummer 014 49 06 01

  Openingstijden

  Het medisch huis is open van maandag tot vrijdag van 8u tot 18u. Wij werken enkel op afspraak.

  We zijn telefonisch bereikbaar tussen 8u en 12u en tussen 14u30 en 16u.

  Buiten de openingstijden kan je – voor zaken die niet kunnen wachten tot de volgende (werk)dag – terecht bij de huisarts van wacht.

  Aanwezigheid huisartsen

  • Dokter Cools is op vrijdag niet aanwezig
  • Dokter Verheyen is op donderdag niet aanwezig
  • Dokter Vandecasteele is op woensdag niet aanwezig
  • Dokter Kenis is op dinsdag niet aanwezig

  Lees meer over ons team

  Tijdens vakantie en/of afwezigheid van één van de huisartsen kan je altijd bij de andere huisarts terecht.

  Verpleegkundige zorg

  In het medisch huis is dagelijks een verpleegkundige werkzaam waarbij je een afspraak kan maken. Je kan bij haar terecht voor technische handelingen zoals bloednames, uitstrijkjes, wondzorg, oren uitspuiten, vaccinaties of inspuitingen,.. Zij zal ook de opvolging van chronische zorg zoals vb. diabetes, COPD/astma, nierlijden… mee op zich nemen. 

  Ook wanneer je zorg aan huis nodig hebt contacteer je ons medisch huis en zullen wij de thuisverpleegkundige zorg voor je organiseren en opvolgen. Onze thuisverpleegkundigen zijn dag en nacht bereikbaar, 7 dagen op 7.

  Klik hier voor meer info.

  Wachtdienst

  Deze is enkel bedoeld voor zaken die niet kunnen wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is. Na 18u en tijdens het weekend bel je naar 014 410410. Van maandag t.e.m. vrijdag is er steeds een huisarts uit (Oud-)Turnhout bereikbaar. Vanaf vrijdagavond tot maandagochtend en op feestdagen kan je terecht op Campus Blairon te Turnhout.

  Forfaitair betalingssysteem

  Medisch Huis Het Oosthuis stapt in de tweede helft van 2021 over naar het forfaitaire betalingssysteem.

  Het medisch huis, het ziekenfonds en de patiënt gaan een contract met elkaar aan. Hierna ontvangt het medisch huis maandelijks voor elke patiënt een ‘forfait’ of een vast bedrag van je ziekenfonds. Dit betekent dat als je je inschrijft je niet meer moet betalen voor raadplegingen en huisbezoeken door onze artsen of verpleegkundigen. Ook thuisverpleegkundige zorg is gratis.

  Op deze pagina vind je een antwoord op enkele veelgestelde vragen. 

  Telefonisch spreekuur

  Voor korte vragen of resultaten kan je jouw huisarts telefonisch spreken tussen 12.00 en 12.30u.

  Huisbezoeken

  Wij komen enkel aan huis bij patiënten die zich om medische redenen niet kunnen verplaatsen. In het medisch huis zelf zijn er betere mogelijkheden voor onderzoek en behandeling. 

  Een huisbezoek vraag je telefonisch aan voor 11u. Indien nodig komt de huisarts dezelfde dag nog bij je langs.

  Herhaalvoorschriften

  Herhaalvoorschriften zijn voorschriften waarvoor het medisch niet noodzakelijk is om bij je arts langs te gaan. Voorschriften kan je onder bepaalde voorwaarden vanaf nu zelf aanvragen via de website.

  Spoedgeval

  Voor dringende situaties is het medisch huis de hele dag telefonisch bereikbaar. Laat het ons weten en dan houden wij rekening met je komst.

  Bij een levensbedreigende situatie bel je 112.

  Opleiding

  Het medisch huis is erkend om opleiding te geven. We vinden het belangrijk dat stagiairs en artsen in opleiding voldoende ervaring kunnen opdoen. Je zal hen dan ook met regelmaat tegenkomen het medisch huis.