Dr. Verheyen is op dit moment afwezig. Het is hierdoor drukker. Afspraken tijdelijk enkel telefonisch.

Reizen tijdens corona

coronavirus-voyageurs-reizigers

Waar kan ik mij laten testen als ik op reis vertrek?

Als je reist naar een ander land is het belangrijk dat je jezelf informeert over welke bijkomende voorwaarden worden gesteld om het land te betreden én om de landen die je doorreist zonder problemen te betreden. Je kan de laatste info terugvinden op www.diplomatie.belgium.be; dit wijzigt regelmatig.

Als je een test nodig hebt om op reis te gaan of als dit nodig is voor een festival/evenement, kan je jezelf in deze regio laten testen in:

  1. het testcentrum op campus Blairon
  2. het ziekenhuis in Turnhout
  3. de luchthaven van Zaventemhttps://www.brusselsairport.be/nl/passengers/the-impact-of-the-coronavirus/covid-19-test-centre-at-brussels-airport.
  4. in een labo, bv. CMA in Herentals (https://www.cma.be/nl/).

Werkwijze regionale testcentra:

Werkwijze testcentrum campus Blairon

Als je naar het testcentrum komt, heb je altijd een testcode nodig. Zonder deze code kan je niet getest worden.

Je maakt zelf een code aan via www.mijngezondheid.be. Ook voor kinderen die op hetzelfde adres wonen kan je als ouder op die manier een code aanmaken.

Het testcentrum werkt enkel op afspraak. Je kan een afspraak maken via www.mijngezondheid.be. Meer info vind je in dit document. Het labo streeft ernaar om binnen de 24 tot 48 uur je testresultaat beschikbaar te stellen. Maak dus tijdig je afspraak voor een Covid-test. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de uitslag later binnen is bijvoorbeeld wegens een technische storing. Het testcentrum en het labo kan hiervoor niet aansprakelijk gehouden worden.

Elke Belg die nog niet (volledig) gevaccineerd is, kan twee keer een gratis test laten afnemen. Hiervoor moet je ook een speciale code aanvragen via www.mijngezondheid.be die 10 dagen geldig blijft. Met die code kan dan een afspraak worden gemaakt in een testcentrum.

Het resultaat kan je raadplegen via www.mijngezondheid.be. Als je het resultaat niet kan terugvinden via deze website, kan je een mail sturen naar klinischlabo@azturnhout.be om zo een mail te krijgen met het resultaat.

Werkwijze AZ Turnhout

Je kan een afspraak boeken voor de test via mynexuzhealth, zonder dat je een aanvraagformulier van een arts nodig hebt. Ook het reisattest kan je binnen de 48 uur na afname van de test raadplegen via mynexuzhealth. Zorg er zeker voor dat je tijdig een afspraak maakt zodat de staalname kan uitgevoerd worden 48 tot 72 uur voor vertrek. De tijdsloten voor Covid-screening zijn beperkt en kunnen dus snel vol lopen. Hou bovendien rekening met de reisadviezen in het land van jouw bestemming.

Elke Belg die nog niet (volledig) gevaccineerd is, kan twee keer een gratis test laten afnemen. Hiervoor moet je ook een speciale code aanvragen via www.mijngezondheid.be die 10 dagen geldig blijft. Met die code kan dan een afspraak worden gemaakt in een testcentrum.

Meer informatie kan je vinden via dit document of je kan alles nalezen via de website van AZ Turnhout: https://www.azturnhout.be/nieuws/covid-testing-van-reizigers-az-turnhout-en-az-herentals-vanaf-10-juni

Hoe krijg ik een coronacertificaat?

De covid-certificaten zijn geldig vanaf 1 juli.

Je kan alle info over het covid-certificaat terugvinden op de website van de Vlaamse overheid: https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat of telefonisch via Vlaamse Helpdesk voor COVID certificaten078 78 78 50.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp